Vodiči nákladných áut môžu jazdiť aj počas Sviatku všetkých svätých

01.11.2012 Bratislava

Bratislava 31. októbra (TASR) - Na štvrtok 1. novembra Prezídium Policajného zboru povoľuje všeobecnú výnimku pre všetky nákladné vozidlá z § 140 odsek 3 zákona o cestnej premávke.

Výnimka platí pre všetky nákladné vozidlá na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a na cestách pre medzinárodnú premávku, prichádzajúce na územie Slovenskej republiky z niektorých zo susedných štátov, ktorých cieľ je na území SR.

Ak si to však bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky vyžiada, policajti aj napriek udelenej výnimke môžu využiť svoje zákonné oprávnenie a zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutne potrebný čas alebo mu prikázať smer jazdy.

Podľa zákona majú nákladné vozidlá v dňoch pracovného pokoja zákaz jazdy na určených cestách. Niektorí vodiči nákladnej dopravy sa práve v tieto dni vracajú k rodinám po namáhavej práci počas týždňov prežitých na cestách mimo domova. Prezídium Policajného zboru preto posúdilo dôvody uvádzané v žiadosti Česmad Slovakia, Združenia cestných dopravcov SR a výnimku vydalo.
 

Vyberte región